top of page
Seuraava pentue suunnitteilla vuoden 2023 alkuun, emänä Notte (Foecundissima Canzone d'Amore), mikäli Noten ekan pentueen luustokuvissa ei ilmene mitään suurempaa. 

Mikäli kaikki menee hyvin ja suunnitellusti, Kiara astutetaan seuraavista juoksuista. Pentujen odotetaan syntyvän alkuvuodesta 2023. Tämän ensimmäisen pentueensa Kiarahan tekee kasvattajansa Karoliinan luona Virossa. Pennuista kuitenkin yksi (todennäköisesti uros) tulee Suomeen Kiaran mukana, ja tälle pienelle kikkuralle etsinkin aktiivista ja yhteystyökykyistä sijoituskotia Uudenmaan alueelta! 
Mitä sijoituskodilta vaadin?
- Uudenmaan alueella
- Aktiivinen ja harrastava koti
- Sitoutuu turkinhoitoon ohjeiden mukaisesti!
- On kiinnostunut näyttelyistä (itse ei välttämättä tarvitse kehään mennä koiraa esittämään mikäli ei halua) ja on valmis pitämään koiraa näyttelyturkissa aina sovitun ajan (minä trimmaan näyttelytrimmin tietenkin, joten itse ei siis tarvitse sitä opetella).
- On valmis pitämään minuun aktiivisesti yhteyttä ja ottaa avoimesti vastaan neuvoja ja ohjeita. 
- Aiempi koirakokemus (varsinkin turkkirodun) katsotaan eduksi! 
Mikäli kiinnostaa ota rohkeasti yhteyttä niin tavataan ja tutustutaan! Kerron mielelläni lisää niin Karolegotto kennelistä kuin pentueen tulevista vanhemmista! Kiaraa pääsee myös halutessaan tapaamaan. 😊
Oletko sinä kiinnostunut hankkimaan pennun minulta?
Kasvattajana haluan tietenkin, että jokainen pentu saa parhaan mahdollisen kodin, jossa se saa elää perheenjäsenenä ja missä sitä rakastetaan. Pennun ostajalta en vaadi aikaisempaa kokemusta lagotoista tai muista koirista. En varaa pentuja etukäteen enkä pidä mitään pentujonoa, vaan etsin jokaiselle pennulle tämän luonteeseen sopivan kodin. Pentujen vanhempien perusteella pyrin kuitenkin kartoittamaan jo pentujen synnyttyä ensimmäisen viikon tai kahden aikana, millaisiin koteihin kyseisen pentueen pennut soveltuvat, mutta vasta pentujen ollessa noin 6 viikon ikäisiä teen lopullisen päätöksen, mihin perheeseen kukin pentu lähtee.
 
Lagotto soveltuu niin kerrostaloon kuin omakotitaloonkin, mutta on hyvä muistaa, että lagotto on todella aktiivinen työkoirarotu, joka tarvitsee lenkkien lisäksi myös aktivointia ja aivotyöskentelyä elääkseen onnellista elämää ja ollakseen tyytyväinen. Ilman tarvittavaa aktivointia, lagotto kyllä keksii itse itselleen tekemistä, mikä harvoin on omistajan mieleen.
 
Toivon kasvattieni omistajilta kuulumisia aina silloin tällöin ja mielellään koko koiran elämän ajan. Autan kaikessa mahdollisessa, sekä vastaan kaikkiin kysymyksiin, mikäli jokin asia on epävarma. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Minuun voi olla aina yhteydessä ja toivonkin että uskallat ottaa yhteyttä myös silloin, jos jokin asia on huonosti tai koiran kanssa on ongelmia. Yritetään ratkoa ongelmat yhdessä. Olen tukenanne niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä!

Haluaisin, että jokainen kasvattini luustokuvataan lonkkien ja kyynärien sekä selän osalta. Suosittelen myös tekemään virallisen silmä- ja polvitarkastuksen ja sydämen kuuntelun. Näin pystyn seuraamaan omaa kasvatustyötäni ja samalla sekä koiran omistaja, että kasvattajat saavat arvokasta tietoa oman koiransa ja rodun terveydestä. Toivon myös että jokainen kasvattini suorittaisi joko luonnetestin tai MH-luonnekuvauksen kun ikä siihen sallii.

Jokainen pentu saa luonani omega-6 ja -3 öljyä ruuan kanssa kasvua ja kehitystä tukemaan, sekä raakaruokaa muun ruuan lisäksi. Pyrin totuttamaan pentujen vatsat kaikkeen mahdolliseen monipuolisen ruuan avulla, jotta allergioita ei ilmenisi. (Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö olisi mahdollista, että koira olisi allerginen jollekin, sillä allergian syinä voi olla moni asia kuten esim pentuna saatu kortisoni piikki ampiaisen pistokseen.)

Pennut tottuvat luonani arjen erilaisiin ääniin ja toimenpiteisiin, autoiluun, sekä lapsiin ja muihin koiriin. Pyrin totuttamaan pentuja kaikkeen mahdolliseen taatakseen hyvän ja helpon arjen pennun kanssa. Hyvä kuitenkin muistaa että sosiaalistamista ja totuttamista erilaisiin asioihin on jatkettava myös kotona pennun kotiuduttua.

 
Mikäli olet kiinnostunut Lagonotellan pennusta, lue pennunostajan etiketti, jonka jälkeen jos olet vielä kiinnostunut, täytä pentukysely ja ole yhteydessä sähköpostitse:

Mitä pennun mukana tulee?

Mitä hinta sisältää? Se sisältää pennun lisäksi mm. pentujen eläinlääkärin tarkastuksen, rekisteritodistuksen, vuoden trimmaukset, luustokuvaukset (järjestän yhteisen luustokuvaksen ja maksan luustokuvauksesta 200€ takaisin), vuoden jäsenyys Suomen Lagottoklubiin, kattava pentupakkaus/-reppu (esim. hihna, panta, muutama pissa-alusta, tuttua ruokaa, lelu sekä pieni pyyhe, jossa emän tuttu haju yms.), pentukansio (jossa kuvia pennusta kasvattajan luota sekä pennun paino syntyessä ja punnituksissa, sekä paljon muuta tietoa pennusta), hoito-ohje , salasana "Kasvateille" sivulle (jossa mm. ohjeita koiran ja pennun koulutukseen ja paljon muuta tietoa), pääsy kennelin suljettuun facebook ryhmään, sekä MUSH:in lahjakortti sekä tietenkin kasvattajan elinikäinen tuki.

Halutessasi saat ostettua edullisesti minulta Effe Balancen pentupakkauksen, jossa mukana omega öljyä ja alennuskuponkeja! 

Millainen ihminen sopii sijoituskoirani omistajaksi ja mitä häneltä edellytän?

Sijoituskoiran omistajaksi sopii ihminen, joka pitää mielellään yhteyttä kasvattajaan ja tulee hyvin kasvattajan kanssa toimeen. Sijoitusnartun omistajan täytyy ymmärtää ja hyväksyä riskit, joita on aina silloin kun narttua käytetään jalostukseen. Sijoituskoirille haluaisin aktiivisen ja harrastavan kodin, sillä lagotto on työkoira ja haluan pitää yllä rodun työkoiraominaisuuksia, joten sijoituskoirat tulevat useimmiten olemaan erittäin aktiivisia ja vaativat aivotyöskentelyä ja tekemistä.

Mikäli sijoituskoiran omistaja ei itse halua koiraa näyttelykehään viedä, niin minä voin sen tehdä. Koiran turkin ei tarvitse olla näyttelykunnossa ympäri vuoden, vaan voimme sopia hyvissä ajoin ajankohdat milloin koira viedään näyttelyyn, mutta sijoituskodin on sitouduttava pitämään turkista huolta ja pitää turkki siistinä ja mahdollisimman takuttomana, joka tarkoittaa että koiran ollessa pidemmässä turkissa turkki tulisi kammata noin 2 kertaa kuussa, eli joka toinen viikko. Näyttelytrimmin hoidan mielellään kaikilta kasvateiltani tai mikäli se ei ole mahdollista, niin toivon että minulta kysytään suosituksia trimmaajista.

Sijoituskoiran terveystutkimukset maksaa kasvattaja. 

Toivon, että sijoituskoti jatkaa Effe Balance, Nutrolin tai muun omega-3 ja -6 öljyn antamista ainakin 1-vuoden ikään asti, jotta pennun normaali kasvu ja kehitys on turvattu. Ravinnon täytyy olla mahdollisimman laadukasta ja pentu tarvitsee paljon lihaa, toivonkin että sijoituskoirien kodit ruokkivat ainakin ensimmäisen 1-2 vuotta puolet raakaruualla, mihin tietenkin ohjeistan tarvittaessa. Myös pennun liikuntaan pitää kiinnittää huomiota, jotta yhtään ylipainoa ei pääse kertymään, sillä ylipaino rasittaa luustoa ja lisää huomattavasti riskiä nivelrikolle. Parasta liikuntaa pennulle on vapaana juokseminen metsissä ja nurmikolla ja samankokoisten koirakavereiden kanssa leikkiminen. 

bottom of page