Pentue suunnitteilla 2021 vuoden keväälle Notelle (Foecundissima Canzone d'Amore) ja Mitrille (Tubero d'oro Dolce Monellino). 

Kevään pentueeseen jo sen verran potentiaalisia perheitä odottamassa omaa pentua, että meiltä ei valitettavasti ole mahdollista saada pentua tästä pentueesta. Tämän pentueen jälkeen seuraava pentue suunnitteilla vasta kahden vuoden päähän. Mikäli haluatte kuitenkin jäädä odottamaan pentua meiltä, pääsee minuun ja koiriin halutessaan tutustumaan. Kerron tarvittaessa myös lisää tulevaisuuden suunnitelmista. Rotuun pääsee myös tutustumaan ja vastaan mielelläni rotua koskeviin kysymyksiin. 

Foecundissima Canzone d'Amore

"Notte"

Notte.jpg

Notte on todella sosiaalinen, ihmisrakas, hyvähermoinen ja energinen neiti. Notte harrastaa omistajansa kanssa mm. agilitya ja temppuilua. Notte tulee kaikkein kanssa toimeen ja onkin ollut mitä ihanin isosisko perheen uudelle tulokkaalle, Kiaralle, jonka haimme Virosta toukokuussa. Noten kanssa on myös helppo matkustaa sillä neiti ottaa rennosti paikassa kuin paikassa.

Nottea pääsee halutessaan seuraamaan instagramissa: @kikkuraduo.

Tubero d'Oro Dolce Monellino

"Mitri"

Mitri on todella energinen, tasapainoinen, hyvähermoinen ja ihana poika Vantaalta. Mitri harrastaa tokoa, pelastushakua ja -jälkeä. Mitri on erinomainen harrastus- ja työkoira ja energiaa riittää mihin vain. Mitri toimii myös koulukoirana, jossa hänen työnsä on olla oppilaiden tukena ja apuna. Hän on myös suorittanut luonnetestin hyvin tuloksin. Mitri on pärjännyt kivasti myös näyttelyissä.

Mitriä pääsee halutessaan seuraamaan instagramissa: @koulukoiramitri.

Oletko sinä kiinnostunut hankkimaan pennun minulta?
Kasvattajana haluan tietenkin, että jokainen pentu saa parhaan mahdollisen kodin, jossa se saa elää perheenjäsenenä ja missä sitä rakastetaan. Pennun ostajalta en vaadi aikaisempaa kokemusta lagotoista tai muista koirista. Pentua en varaa, ennen kuin olen tavannut mahdolliset ostajat kasvotusten.
Toivon kasvattieni omistajilta kuulumisia aina silloin tällöin ja mielellään koko koiran elämän ajan. Autan kaikessa mahdollisessa, sekä vastaan kaikkiin kysymyksiin, mikäli jokin asia on epävarma. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. Minuun voi olla aina yhteyssä ja toivonkin että uskallat ottaa yhteyttä myös silloin, jos jokin asia on huonosti tai koiran kanssa on ongelmia. Yritetään ratkoa ongelmat yhdessä. Olen tukenanne niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä!
Haluaisin, että jokainen kasvattini luustokuvataan ainakin lonkkien ja kyynärien osalta, mutta hyvä olisi myös kuvata selkä ja tarkistuttaa polvet. Isona plussana jos koiralle tehdään myös virallinen silmätarkastus ja sydämen kuuntelu. Näin pystyn seuraamaan omaa kasvatustyötäni ja samalla sekä koiran omistaja, että kasvattajat saavat arvokasta tietoa oman koiransa ja rodun terveydestä.
Jokainen pentu saa luonani omega-6 ja -3 öljyä ruuan kanssa kasvua ja kehitystä tukemaan, sekä raakaruokaa muun ruuan lisäksi. Pyrin totuttamaan pentujen vatsat kaikkeen mahdolliseen monipuolisen ruuan avulla, jotta allergioita ei ilmenisi. (Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö olisi mahdollista, että koira olisi allerginen jollekin, sillä allergian syinä voi olla moni asia kuten esim pentuna saatu kortisoni piikki ampiaisen pistokseen.)
Pennut tottuvat luonani arjen erilaisiin ääniin ja toimenpiteisiin, autoiluun, sekä lapsiin ja muihin koiriin. Pyrin totuttamaan pentuja kaikkeen mahdolliseen taatakseen hyvän ja helpon arjen pennun kanssa. Hyvä kuitenkin muistaa että sosiaalistamista ja totuttamista erilaisiin asioihin on jatkettava myös kotona pennun kotiuduttua.
Pennun myynnissä ja sijoituksessa käytän aina Suomen Kennelliiton sopimuspohjia!
Mikäli olet kiinnostunut Lagonotellan pennusta, lue pennunostajan etiketti, jonka jälkeen jos olet vielä kiinnostunut, täytä pentukysely ja ole yhteydessä sähköpostitse:

Mitä pentu maksaa ja mitä pennun mukana tulee?

Lagotto pentu meiltä maksaa 1600€ + 250€ (Jonka palautan kun koira luustokuvattu).
Mitä hinta sisältää? Se sisältää pennun lisäksi mm. pentujen eläinlääkärin tarkastuksen, rekisteritodistuksen, MyDogDna-geenitutkimuksen, vuoden trimmaukset, luustokuvaukset (järjestän yhteisen luustokuvaksen ja maksan luustokuvauksesta 250€ takaisin), vuoden jäsenyys Suomen Lagottoklubiin, sekä tietenkin kasvattajan elinikäisen tuen ja paljon muuta!
Muuta mitä pennun mukana tulee: mm. kattava pentupakkaus/-reppu (esim. hihna, panta, muutama pissa-alusta, tuttua ruokaa, lelu, tassupyyhe sekä pieni pyyhe, jossa emän tuttu haju yms.), pentukansio (jossa kuvia pennusta kasvattajan luota sekä pennun paino syntyessä ja punnituksissa, sekä paljon muuta tietoa pennusta), hoito-ohje , salasana "Kasvateille" sivulle (jossa mm. ohjeita koiran ja pennun koulutukseen ja paljon muuta tietoa), pääsy kennelin suljettuun facebook ryhmään, sekä MUSH:in lahjakortti.
Halutessasi saat ostettua edullisesti minulta Effe Balancen pentupakkauksen, jossa mukana omega öljyä ja alennuskuponkeja! 

Millainen ihminen sopii sijoituskoirani omistajaksi ja mitä häneltä edellytän?

Sijoituskoiran omistajaksi sopii ihminen, joka pitää mielellään yheyttä kasvattajaan ja tulee hyvin kasvattajan kanssa toimeen. Sijoitusnartun omistajan täytyy ymmärtää ja hyväksyä riskit, joita on aina silloin kun narttua käytetään jalostukseen. Sijoituskoirille haluaisin aktiivisen ja harrastavan kodin, sillä lagotto on työkoira ja haluan pitää yllä rodun työkoiraominaisuuksia, joten sijoituskoirat tulevat useinmiten olemaan erittäin aktiivisia ja vaativat aivotyöskentelyä ja tekemistä.

Mikäli sijoituskoiran omistaja ei itse halua koiraa näyttelykehään viedä, niin minä voin sen tehdä. Näyttelymaksuista maksan yhden näyttelyn vuodessa siihen asti, että koiran omistajuus siirtyy kokonaan koiran pysyvälle omitajalle. Koiran turkin ei tarvitse olla näyttelykunnossa ympäri vuoden, vaan voimme sopia hyvissä ajoin ajankohdat milloin koira viedään näyttelyyn. Näyttelytrimmin hoidan mielellään kaikilta kasvateiltani tai mikäli se ei ole mahdollista, niin toivon että minulta kysytään suosituksia trimmaajista.

Sijoituskoiran terveystutkimukset maksaa kasvattaja. Sijoitukoirani omistaja on pentujen synnyttyä  etuoikeutettu halutessaan ostamaan yhden pennuista itselleen.

Toivon, että sijoituskoti jatkaa Effe Balance, Nutrolin tai muun omega-3 ja -6 öljyn antamista ainakin 1-vuoden ikään asti, jotta pennun normaali kasvu ja kehitys on turvattu. Ravinnon täytyy olla mahdollisimman laadukasta ja pentu tarvitsee paljon lihaa, toivonkin että sijoituskoirien kodit ruokkivat ainakin ensimmäisen 1-2 vuotta puolet raakaruualla, mihin tietenkin ohjeistan tarvittaessa. Myös pennun liikuntaan pitää kiinnittää huomiota, jotta yhtään ylipainoa ei pääse kertymään, sillä ylipaino rasittaa luustoa ja lisää huomattavati riskiä nivelrikolle. Parasta liikuntaa pennulle on vapaana juokseminen metsissä ja nurmikolla ja samankokoisten koirakavereiden kanssa leikkiminen.