Pentue suunnitteilla 2021 vuoden keväälle Notelle (Foecundissima Canzone d'Amore). Uros ei vielä tiedossa.
Muista, että autan mielelläni etsimään perheellesi pennun toiselta kasvattajalta, mikäli minulla ei ole pentuja vapaana tai pentusuunnitelmat eivät ole ajankohtaisia.
Oletko sinä kiinnostunut hankkimaan pennun minulta?
Kasvattajana haluan tietenkin, että jokainen pentu saa parhaan mahdollisen kodin, jossa se saa elää perheenjäsenenä ja missä sitä rakastetaan. Pennun ostajalta en vaadi aikaisempaa kokemusta lagotoista tai muista koirista. Pentua en varaa, ennen kuin olen tavannut mahdolliset ostajat kasvotusten. Toivon kasvattieni omistajilta kuulumisia aina silloin tällöin ja mielellään koko koiran elämän ajan. Autan kaikessa mahdollisessa, sekä vastaan kaikkiin kysymyksiin, mikäli jokin asia on epävarma. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan. 
Haluaisin, että jokainen kasvattini luustokuvataan ainakin lonkkien ja kyynärien osalta, mutta hyvä olisi myös kuvata selkä ja tarkistuttaa polvet. Isona plussana jos koiralle tehdään myös virallinen silmätarkastus ja sydämen kuuntelu. Näin pystyn seuraamaan omaa kasvatustyötäni ja samalla sekä koiran omistaja, että kasvattajat saavat arvokasta tietoa oman koiransa ja rodun terveydestä.
Jokainen pentu saa luonani omega-6 ja -3 öljyä ruuan kanssa kasvua ja kehitystä tukemaan, sekä raakaruokaa muun ruuan lisäksi. Pyrin totuttamaan pentujen vatsat kaikkeen mahdolliseen monipuolisen ruuan avulla, jotta allergioita ei ilmenisi. (Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä etteikö olisi mahdollista, että koira olisi allerginen jollekin, sillä allergian syinä voi olla moni asia kuten esim pentuna saatu kortisoni piikki ampiaisen pistokseen.)
Pennun myynnissä ja sijoituksessa käytän aina Suomen Kennelliiton sopimuspohjia!

Mitä tulee pennun mukana?

Pennun mukana tulee kattava pentupakkaus/-reppu (esim. hihna, panta, muutama pissa-alusta, matkajuomakippo, tuttua ruokaa, lelu, tassupyyhe sekä pieni pyyhe, jossa emän tuttu haju yms.), pentukansio (jossa kuvia pennusta kasvattajan luota sekä pennun paino syntyessä ja punnituksissa, sekä paljon muuta tietoa pennusta), hoito-ohje , salasana "Kasvateille" sivulle, MyDogDna-passi, MUSH:in lahjakortti, Sporttirakin alennuskoodi jäsenyyteen tai luennolle, vuoden jäsenyys Suomen Lagottoklubiin sekä tietenkin kasvattajan elinikäinen tuki.
Halutessasi saat ostettua edullisesti minulta Salme Mujusen Pentuaapisen avuksi pennun kasvatukseen sekä Effe Balancen pentupakkauksen jossa mukana omega öljyä ja alennuskuponkeja! 

Millainen ihminen sopii sijoituskoirani omistajaksi ja mitä häneltä edellytän?

Sijoituskoiran omistajaksi sopii ihminen, joka pitää mielellään yheyttä kasvattajaan ja tulee hyvin kasvattajan kanssa toimeen. Sijoitusnartun omistajan täytyy ymmärtää ja hyväksyä riskit, joita on aina silloin kun narttua käytetään jalostukseen. Mikäli sijoituskoiran omistaja ei itse halua koiraa näyttelykehään viedä, niin minä voin sen tehdä. Näyttelymaksuista maksan yhden näyttelyn vuodessa siihen asti, että koiran omistajuus siirtyy kokonaan koiran pysyvälle omitajalle. Koiran turkin ei tarvitse olla näyttelykunnossa ympäri vuoden, vaan voimme sopia hyvissä ajoin ajankohdat milloin koira viedään näyttelyyn. Näyttelytrimmin hoidan mielellään kaikilta kasvateiltani tai mikäli se ei ole mahdollista, niin toivon että minulta kysytään suosituksia trimmaajista. Sijoituskoiran terveystutkimukset maksaa kasvattaja. Sijoitukoirani omistaja on pentujen synnyttyä  etuoikeutettu halutessaan ostamaan yhden pennuista itselleen.

Toivon, että sijoituskoti jatkaa Effe Balance, Nutrolin tai muun omega-3 ja -6 öljyn antamista ainakin 1-vuoden ikään asti, jotta pennun normaali kasvu ja kehitys on turvattu. Ravinnon täytyy olla mahdollisimman laadukasta ja pentu tarvitsee paljon lihaa, toivonkin että sijoituskoirien kodit ruokkivat  ainakin ensimmäisen 1-2 vuotta puolet raakaruualla, mihin tietenkin ohjeistan tarvittaessa. Myös pennun liikuntaan pitää kiinnittää huomiota, jotta yhtään ylipainoa ei pääse kertymään, sillä ylipaino rasittaa luustoa ja lisää huomattavati riskiä nivelrikolle. Parasta liikuntaa pennulle on vapaana juokseminen metsissä ja nurmikolla ja samankokoisten koirakavereiden kanssa leikkiminen. 

Mikäli olet kiinnostunut Lagonotellan pennusta, täytä lomake, niin olen yhteydessä sinuun heti kun varmoja pentusuunnitelmia tiedossa (ei sitova):

Finland

  • Grey Instagram Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2017 by  Nea Rautanen.  Created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now