IMG_4119.jpg

Moi, 

Olen Nea Rautanen. Asun Stellan ja Gemman kanssa Tuusulassa. Itselläni on kotona siis tällä hetkellä kaksi lagottoa. Muualla asuvia on osaomistuksessa oleva perheemme ensimmäinen lagotto Sera sekä Seran siskon tyttö Notte, josta tuli siskoni koira Noten ollessa noin 2v sekä Noten poika Dono. Sijoituksessa minulla on Italian tuontipoika Uno, joka asuu Hämeenlinnassa, Viron tuontityttö Kiara joka asuu Noten ja Donon kanssa Nummelassa siskoni luona, sekä myös Puolan tuontityttö Perla joka asuu Helsingissä. Koirat ovat olleet minulla aina tärkeä osa elämää, enkä usko että minulla tulee olemaan elämässäni koskaan sellaista tilannetta, ettei olisi yhtä ainuttakaan koiraa. 

Olen opiskellut eläinhoitajaksi Paimion ammattikoulussa Liviassa. Kasvattajan peruskurssin kävin tammikuussa 2018.

Olen myös käynyt agilityvalmentaja koulutuksen.

 

Ensimmäinen lagotto perheeseemme tuli kun olin noin 11,5-vuotias. Tämä ihana tyttö lagotto eli Sera (Tulan Cioccolina Arctica) valloitti niin perheen kuin muidenkin sukulaisten ja tuttujen sydämen. Toinen lagotto tuli 2012, Luna (Tepe's Mirabella), mutta Luna jouduttiin valitettavasti lopettamaan 2014 huhtikuussa sairauden takia. Ensimmäinen ihan oma lagotto tyttöni syntyi 2014 kesäkuussa, ja tämä ihana pieni tyttö eli Stella (Tulan Memoria Romantica) toi iloa elämäämme Lunan kuoleman jälkeen. 2017 kesäkuussa muutin Stellan kanssa pois vanhempieni luota Paimioon ja heinäkuussa Seran sisko sai pentuja, joista yksi ihana tyttö eli Notte (Foecundissima Canzone d'Amore) muutti luokseni. 2019 keväällä siskoni otti puheeksi sen, että haluaisi Noten itselleen, jonka jälkeen Notte muutti kesällä siskoni koiraksi Nummelaan. 2020 muutimme Stellan kanssa ihanaan kaupunkiin Porvooseen mieheni Mikaelin luokse ja 2021 syyskuussa ostimme oman asunnon Tuusulasta. 

Luonteeltani olen sosiaalinen ja avoin. Kasvattajana olen ymmärtäväinen, auttavainen ja neuvon ja opastan kasvatteja mielelläni kaikessa. En ole mikään näyttelyissä joka viikonloppu ravaava vaikka niissä tykkäänkin aina välillä käydä ja mielelläni vien myös kasvatteja kehään. Enemmän tykkään kuitenkin pitkistä metsälenkeistä ja vietän aikani mielummin treenikentillä kuin näyttelykehässä. 

Omien koirien kanssa olen harrastanut mm. agilitya, rally-tokoa, nose workia ja muuta nenätyöskentelyä, kuten tryffelien etsimistä.

Kurssit, luennot, koulutukset, seminaarit yms. joita olen käynyt:
- Kasvattajan peruskurssi
- Agilitykoulutusohjaaja koulutus
- Arkitottelevaisuuskoulutusohjaaja (Rally-toko & toko) koulutus

- Koiran rakenne -luento
- Do as I do -seminaari
- Koiran luonnonmukainen ruokinta -luento
- Koirien käyttäytyminen - Persoonallisuus kohdusta vanhuuteen -luento
- Esine-/erikoishaju etsintä koulutus
- Pennun kehittyminen ja sen tukeminen -luento
- Koiran autoimmuunisairaudet -luento
- Koirien luustokuvat ja luustosairauksien periytyminen - luento
- Koirakouluttaja -kurssi
- Mitä kasvattaja voi tehdä pentujen hyväksi jo ennen luovutusta? -luento

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja reippaita rotumääritelmän mukaisia lagottoja, joista olisi monipuoliseen harrastamiseen. Koirien kasvatuksessa ja jokaisessa yhdistelmässä on aina riskejä sekä mahdollisuuksia ja pyrin kartoittamaan nämä jokaisen yhdistelmän kohdalla tarkkaan.  Pyrin myös totuttamaan normaalien arkiasioiden lisäksi pennut paljon kaikkeen muuhun ja sosiaalistamaan niitä jo ennen luovutusta. 

Iso kiitos Tulan kennelin kasvatajalle Kaijulle kun olen saanut olla mukana kasvatutyössä ja kiitos kahdesta aivan älyttömän ihanasta lagotto tytöstä, kiitos myös Foecundissima kennelin kasvattaja Ninalle neuvoista ja aivan super ihanasta lagotto tytöstä. 

Kiitän myös monia muita kasvattajia ja lagotto- ja koira ihmisiä kaikesta saamastani tuesta ja neuvoista. 

Halu alkaa kasvattajaksi alkoi siitä, kun Seran ja Stellan kasvattaja pyysi minua avukseen hoitamaan pentuja 2013. Sen jälkeen olen ollut häntä auttamassa pentujen hoidossa myös ainakin 2014, 2015 ja 2018. Silloin kuin Stella syntyi, niin pääsin Stellaa ja sen siskoja hoitamaan joka päivä viikon iästä luovutusikään.