IMG_4119.jpg

Moi, 

Olen Nea Rautanen. Asun Stellan ja Gemman kanssa Vantaalla. Itselläni on kahdeksan lagottoa, kokonaan omia ovat Stella ja Gemma ja sitten osaomistuksessa minulla on perheemme ensimmäinen lagotto Sera sekä Seran siskon tyttö Notte, josta tuli siskoni koira Noten ollessa noin 2v. Sijoituksessa minulla on Italian tuontipoika Uno, joka asuu Hämeenlinnassa, Viron tuontityttö Kiara ja Noten pentu Dono asuvat Nummelassa siskoni luona, sekä myös Puolan tuontityttö Perla joka asuu Helsingissä. Koirat ovat olleet minulla aina tärkeä osa elämää, enkä usko että minulla tulee olemaan elämässäni koskaan sellaista tilannetta, ettei olisi yhtä ainuttakaan koiraa. 

Olen opiskellut eläinhoitajaksi Paimion ammattikoulussa Liviassa. Kasvattajan peruskurssin kävin tammikuussa 2018.

Olen myös käynyt agilityvalmentaja koulutuksen.

 

Ensimmäinen lagotto perheeseemme tuli kun olin noin 11,5-vuotias. Tämä ihana tyttö lagotto eli Sera (Tulan Cioccolina Arctica) valloitti niin perheen kuin muidenkin sukulaisten ja tuttujen sydämen. Toinen lagotto tuli 2012, Luna (Tepe's Mirabella), mutta Luna jouduttiin valitettavasti lopettamaan 2014 huhtikuussa sairauden takia. Ensimmäinen ihan oma lagotto tyttöni syntyi 2014 kesäkuussa, ja tämä ihana pieni tyttö eli Stella (Tulan Memoria Romantica) toi iloa elämäämme Lunan kuoleman jälkeen. 2017 kesäkuussa muutin kanssa pois vanhempieni luota Paimioon ja heinäkuussa Seran sisko sai pentuja, joista yksi ihana tyttö eli Notte (Foecundissima Canzone d'Amore) muutti luokseni. Stella jäi toistaiseksi asumaan äidin luokse Nummelaan Seran kanssa, sillä Stella ei kerrostalo elämään sopeutunut pienessä asunnossa. 

Muutettuani 2018 Paimiosta Vaskioon isompaan asuntoon, Stella otti uuden asunnon kodikseen ja neiti siis asui siellä minun ja Noten kanssa. 2019 keväällä siskoni otti puheeksi sen, että haluaisi Noten itselleen, jonka jälkeen Notte muutti kesällä siskoni koiraksi Nummelaan. 2020 muutimme Stellan kanssa ihanaan kaupunkiin Porvooseen mieheni Mikaelin luokse ja 2021 alkuvuodesta muutimme Vantaalle isompaan asuntoon. 

Omien koirien kanssa olen harrastanut mm. agilitya, rally-tokoa, nose workia ja muuta nenätyöskentelyä.

Kurssit, luennot, koulutukset, seminaarit yms. joita olen käynyt:

- Kasvattajan peruskurssi

- Agilityvalmentajan koulutus

- Koiran rakenne -luento

- Do as I do -seminaari

- Koiran luonnonmukainen ruokinta -luento

- Koirien käyttäytyminen - Peroonallisuus kohdusta vanhuuteen -luento

- Esine-/erikoishaju etsintä koulutus

- Pennun kehittyminen ja sen tukeminen -luento

Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja reippaita rotumääritelmän mukaisia lagottoja, joiden kanssa arki olisi helppoa ja mutkatonta ja joista olisi monipuoliseen harrastamiseen. Koirien kasvatuksessa ja jokaisessa yhdistelmässä on aina riskejä sekä mahdollisuuksia ja pyrin kartoittamaan nämä jokaisen yhdistelmän kohdalla tarkkaan.  Pyrin myös totuttamaan normaalien arkiasioiden lisäksi pennut paljon kaikkeen muuhun ja sosiaalistamaan niitä jo ennen luovutusta. 

Iso kiitos Tulan kennelin kasvatajalle Kaijulle kun olen saanut olla mukana kasvatutyössä ja kiitos kahdesta aivan älyttömän ihanasta lagotto tytöstä, kiitos myös Foecundissima kennelin kasvattaja Ninalle neuvoista ja aivan super ihanasta lagotto tytöstä. 

Kiitän myös monia muita kasvattajia ja lagotto- ja koira ihmisiä kaikesta saamastani tuesta ja neuvoista. 

Halu alkaa kasvattajaksi alkoi siitä, kun Seran ja Stellan kasvattaja pyysi minua avukseen hoitamaan pentuja 2013. Sen jälkeen olen ollut häntä auttamassa pentujen hoidossa myös ainakin 2014, 2015 ja 2018. Silloin kuin Stella syntyi, niin pääsin Stellaa ja sen siskoja hoitamaan lähes joka päivä viikon iästä luovutusikään.